"Jeg synes, at alle bør have ret til en have. Men ikke alle har plads, tid eller råd. Derfor sælger vi produkter, som gør det nemt at dyrke mikrogrønt i små vindueshaver året rundt. En vindueshave kræver et minimum af plads. Der går kun 1-2 uger, fra du sår, til du kan høste – og så koster den lille have ikke en bondegård. Hele værdigrundlaget i Tiny Gardens er bygget på glæden ved at få planter, ideer og mennesker til at gro."

Helle Haugaard, hortonom og stifter af Tiny Gardens 2017


OM OS


VI BRINGER KØKKENHAVEN INDENFOR

Tiny Gardens ønsker, at alle skal opleve glæden ved at dyrke lidt af deres egen mad. Vores økologiske frø, hampemåtter og dyrkningsbeholdere gør det nemt at dyrke mikrogrønt uden jord og gødning.

Vi tilbyder nemme, sunde og bæredygtige produkter i vores webshop til private og har også grønne løsninger til virksomheder.

Det er vores ønske, at Tiny Gardens’ vindueshaver skal pynte i hjemmet på lige fod med andet boligtilbehør. Derfor er vores træbakke og Root-dyrkningsbeholder udviklet i samarbejde med den danske designer Philip Bro Ludvigsen.

HVAD ER MIKROGRØNT?

Mikrogrønt er krydderurter og grøntsager, som høstes og spises, mens de er små spirer. Planterne bugner med små kimblade, som er fulde af smag, farve og vitaminer – lige til at drysse over maden ligesom karse.

Mikrogrønt er en nem måde at få smagen af naturens friske urter ind i køkkenet året rundt.

Karse er nok den type mikrogrønt, som de fleste kender. Men broccoli, radiser, rucola, ærter og andre planter kan også spises på samme måde som karse. Mange bliver overraskede over, hvor megen smag de små blade gemmer på.

ET BÆREDYGTIGT PRODUKT – FOR SAMFUNDET OG NATUREN

Mision:
Tiny Gardens er en socialøkonomisk virksomhed. Vi bidrager til at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked ved at samarbejde med og skabe plads til mennesker med udfordringer.

Det gør vi under rammen af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Vi har fokus på mål 8 om “Anstændige jobs og økonomisk vækst” samt mål 12 om “Ansvarligt forbrug og produktion”.

At handle hos Tiny Gardens støtter op om bæredygtig produktion fra start til slut.

Vision
At udbrede muligheden for og glæden ved at dyrke og spise selvproduceret mikrogrønt.

At stile mod at alle produkter er bæredygtige, funktionelle og af høj kvalitet og adskiller sig ved at fremstå i moderne, dansk design.


VORES PRODUKTION


SOCIAL ØKONOMI

En socialøkonomisk virksomhed tjener penge på almindelige markedsvilkår med det formål at fremme sociale og samfundsgavnlige formål.

Det betyder bl.a., at vi samarbejder med andre socialøkonomiske virksomheder.

Udviklingshæmmede illustratorer fra Glad Design har løst grafiske opgaver for os, Hans Knudsen Instituttet leverer produkter fra deres værksteder, og borgere fra Kofoeds Skole i København folder og samler vores haver.

Vi er et sted med plads til forskellighed, og vi ansætter også stressramte, praktikanter og medarbejdere i fleksjob.

BÆREDYGTIGHED

For os er bæredygtighed, at vi vælger materialer med en god miljøprofil, og at vi er bevidste om at bruge lokale råvarer og lokal arbejdskraft.

Vi har f.eks. valgt dansk hamp i stedet for amerikansk eller asiatisk bomuld til vores måtter, som er biologisk nedbrydelige.

Vi anvender et lokalt trykkeri til papirvarer og vælger materialer, der er FSC-certificerede, økologiske og så bæredygtige som muligt.

Når du selv dyrker lidt af din mad, bidrager du til at mindske transporten af f.eks. krydderurter fra Holland. Det er grøn omtanke.

ØKOLOGI

Tiny Gardens’ spirefrø er alle økologiske. Det betyder, at vores frø lever op til myndighedernes regler for hygiejniske, sporbare og kontrollerede produktionsforhold.

Frøene er bl.a. testet for salmonella, listeria og E. coli-bakterier.

Tiny Gardens er underlagt kontrol af Miljø- og Fødevareministeriet, og vi holder løbende øje med fødevaresikkerheden i vores produkter.

Tiny Gardens er økologisk autoriseret af de danske myndigheder med autorisationsnummer 1105851.