April måneds abonnementer

Læs mere om april måneds mikrogrønne varianter nedenfor og

tegn abonnement her

Mizuna

Mizuna har smukke hjerteformede kimblade med en intens violet farve og helt lyse stængler.

Smagen er stærk og peber-agtig og du kan bruge den som du ellers ville bruge karse. Måske skal den pynte på påske-silden, æggemaden eller give et smags- og farvedrys til hjemmelavet sushi?

Bukkehorn

Bukkehorn er min søsters yndlings-mikrogrønt. Hun elsker karry-smagen og er helt pjattet med navnet! 

Bukkehornsfrøene har en meget karakteristisk duft af karry. Den er lidt mere robust i spiren end f.eks. mizuna og rucola og bladene er smukt grønne. Frøskallen bliver siddende på rimelig længe, men når den falder af, er spiren klar til at blive spist. Jeg synes den er superlækker på en kartoffelmad, en pizza bianco eller til boller i karry.

Bukkehorn

Rucola

Rucola er en af mine yndlings - den er så overraskende ren i smagen, at selv folk der ikke bryder sig om rucola, må overgive sig.

Den danner et tæt tæppe af frisk-grønne spirer og er en af de hurtigste mikrogrønt i sortimentet - er forholdende optimale er den klar efter bare 5 dage! Brug den som smagsgiver i salaten, sammen med tomater eller på klassikeren carpaccio sammen med masser af parmesan.

 

Radise og broccoli danner sammen med rucola "De Tre Trofaste" - de er altid med i 5 styks pakken og så varierer de to sidste. 

Radise er superlækker til alle oste og broccoli er med sin milde smag nem at bruge som sundt grøn pynt, prøv den f.eks. til røget laks med avocado eller udskift salatbladet i sandwichen med de supersunde spirer. 

Dyrkningstips

Husk at vande hampemåtten godt igennem og at holde den fugtigt - altid!

Bukkehorn kan evt. lægges i blød i 6-12 timer inden de sås på hampemåtten.

tegn abonnement her