SOMMERTIPS TIL DYRKNING AF MIKROGRØNT June 08 2020

sommerdyrkning af mikrogrønt

Når lyset vender tilbage kommer der ekstra fart på både spiringen og væksten af mikrogrønt. Her er 6 gode tips til dyrkning af mikrogrønt om sommeren og til hvordan du kan få ekstra meget ud af dine frø:

  1. Stil dit mikrogrønt lyst, men ikke i direkte sol.
  2. Check vandingsbehovet hver dag
  3. Dæk spirebakken for ensartet spiring
  4. Sæt på pause i køleskabet
  5. Tag med i sommerhus eller på camping
  6. Prøv at dyrke baby leaves

1. Stil ikke de små spirer i direkte sollys. Dels er solen hård ved de små spirer, der fordamper ekstra meget vand i fuld sol og med direkte sol på den sorte spirebakke kan den godt blive alt for varm til spiring.

2. Er der meget varmt, så check vandbeholdningen hver dag. Jo varmere det er jo mere vand bruges der og jo større dit mikrogrønt er des mere vand behøver det. Træk ud i kanten af spirebakken, så kan du se hvor meget vand der er i. Vand gerne op til underkanten af måtten.

Er "ulykken" sket og spirerne kollapset, kan du måske redde dem ved at vande med lidt lunkent vand og sætte dem køligt nogle timer.  

3. Har du tørt indeklima, så øg luftfugtigheden i spirebakken ved at placere en anden spirebakke eller lignende ovenpå de første 2-3 dage. Læs mere her

4. Skal du på weekend eller har brug for længere holdbarhed på dit mikrogrønt, så sæt det i køleskabet. Her sættes væksten i stå og holdbarheden forlænges. Basilikum bryder sig dog ikke om kulde.

5. Skal du på camping, ud med båden eller i sommerhus? Så tag bare spirebakke, frø og måtter med, det fylder ikke meget og så har du friskt mikrogrønt til kartoffelmadderne!

6. Prøv at dyrke frøene i en krukke eller altankasse og pluk dem når de har sat de første rigtige blade, det kaldes også baby-leaves og smager skønt! Se billedet herunder og se vores store udvalg af økologiske frø her

mikrogrønt til babyleaves