DYRK DIN EGEN MINI-KØKKENHAVE PÅ 1 UGE February 11 2020

Spirehave spire haveSå mikrogrønt i dag og høst om 1 uge. Prøv at dyrke forskellige slags karse, broccoli spirer eller ærteskud i vindueskarmen. Med Tiny Gardens kan du året rundt dyrke sundt og lækkert mikrogrønt til at pynte på din mad og give dig et ekstra vitamin-tilskud.

Mikrogrønt er små planter, som du høster ligesom karse. De er fyldt med smag og friskhed og du kan vælge mellem en lang række forskellige økologiske frø, der er velegnede til formålet.

Den mest kendte mikrogrønt er uden tvivl karse, men de populære ærteskud og solsikkeskud vinder også frem. Måske har du lyst til at kaste dig over noget mere specielt, som f.eks. amarant, der er helt lyserød og smager af rødbede, den milde snack-agtige pak choi eller måske de friske og stærke radisespirer?

Prøv en af vores efterspurgte smagepakker, eller vælg dine egne favoritter blandt vores store frø udvalg her.

Med Tiny Gardens smarte spirebakker dyrker du helt uden jord og de har et indbygget vand-reservoir, der gør dyrkningen ekstra nem at lykkes med.

Se vores udvalg af Kom Godt I Gang sæt og Spirebakker her og se vores videoguide til nem dyrkning her.

Suppler din mikrogrønne have med hjemmedyrkede løgtoppe fra hvidløg eller almindelige løg. Dem dyrker du let ved at sætte feddene eller løgene i en lille skål med vand (de små hyacint- eller krokus-glas er meget velegnede til formålet). Løgtoppene spirer frem på en uges tid og du kan bruge dem istedet for purløg. Brug gerne løg, der allerede er begyndt at spire og har mistet deres spise-værdi.

Det ser også fint ud med en lille buket blomster fra haven eller grøftekanten sammen med dine spirer.

Har du lyst til at eksperimenter, så er her lidt flere ideer til haven i vindueskarmen:

Pil frøene ud af en chili - brug evt. handsker! - og så dem i lidt jord. Til marts/april kan du også så kerner af tomat og peberfrugt.

Gå på opdagelse i frugtskålen, du kan så frø af f.eks. daddel, appelsin, citron og mere eksotiske frugter som f.eks. mango og avocado.

En tommelfingerregel er, at frøene dækkes med lige så meget jord som frøet er højt. Små frø skal altså kun dækkes med et tyndt lag jord, mens større frø, skal lidt dybere i jorden. Forvent, at der går 3-5 uger før disse frø spirer.