TIPS TIL VINTERDYRKNING AF MIKROGRØNT January 08 2020

Mikrogrønt kan dyrkes året rundt, så du altid har det friske grønne drys lige ved hånden. Om vinteren er der især to ting du skal være opmærksom på: lys og luftfugtighed.

LYS

Om vinteren er det lyset, der er den begrænsende faktor for planternes vækst. Så stil endelig din vindueshave så lyst som muligt, gerne i et sydvendt vindue så får du det bedste resultat.

Kniber det med pladsen, så hæng haven op på selve ruden med vores smarte Balcony. Læs mere her

Har du det meget mørkt, kan du også vælge at give tilskudslys f.eks. i et mini-drivhus. Brug pærer, der er beregnet til plantevækst og husk at slukke lyset om natten.

LUFTFUGTIGHED

Mikrogrønt gror fint ved stuetemperatur. Det du også kan være opmærksom på, er om der er meget tør luft i din stue/køkken, da frø godt kan lide høj luftfugtighed for at spire.

Du kan hæve luftfugtigheden ved at sætte haverne i et mini-drivhus eller dække dem de første 24-48 timer f.eks. med en Root, bakken eller et stykke fugtig køkkenrulle.

TIP: Se video om hvordan du bruger Root til at hæve luftfugtigheden.

Udover lys og luftfugtighed kan du være opmærksom på, at spirerne ikke står i træk eller at der er for koldt i vinduet.

GODE FRØ TIL VINTERDYRKNING

Vi har udvalgt 6 forskellige slags frø, der er særlig nemme at dyrke om vinteren, se vores vinterdyrknings frøpakke her, så kan du have sundt og friskt mikrogrønt i løbet af en uge.