TILMELd DIG VOREs NYHEDSBREV OG FÅ 10% VELKOMSTRABAT

Blogs

DYRKNINGSVEJLEDNING AMARANT October 02 2019

AMARANT, SPIRER, DYRKNINGSVEJLEDNINGAmarant er nok den mest spektakulære mikrogrønt med den helt fantastiske intense røde farve. Den er lidt anderledes at dyrke end de fleste andre mikrogrønt, da der slet ikke sker noget, hvis ikke den får 100% fugtighed og mørke de første 48 timer.

Fra frø til mikrogrøn spire skal du regne med at der går 8-10 dage.

Sådan gør du:

  • Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
  • Så amarant-frøene på hampemåtten og dæk dem til, så der er mørkt og fugtigt. Hvis du dyrker i Roots, så stabel dem ovenpå hinanden. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i 48 timer - så vil spiringen være godt igang.
  • Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
  • Efter 8-10 dage er skuddene klar til at blive høstet. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.

Brug de smukke amarant-spirer til at give farve og smag til din mad. Ser flot ud på helt hvide kammuslinger, en dampet fisk eller luksus smørrebrød.

 


SÅDAN DYRKER DU MIKROGRØN KORIANDER October 02 2019

KORIANDER, MIKROGRØN, FRØ, SPIRERLækker, intens smagende, mikrogrøn koriander dyrker du selv på 10-14 dage. Se her hvordan du får det bedste resultat.

Sådan gør du:

  • Læg koriander frøene i blød 8-12 timer
  • Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
  • Så frøene på hampemåtten i et jævnt lag.
  • Har du lav luftfugtighed, så dæk evt. dyrkningsbeholderen med lidt film eller hvis du dyrker i Roots, så stabel dem ovenpå hinanden. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i 24-48 timer - så vil spiringen være godt igang.
  • Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
  • Efter 10-14 dage er spirerne klar til at blive høstet. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.

Brug mikrogrøn koriander til en lækker tomat-salsa, som pynt på tacos, wok- eller ris-retter. Koriander spirerne smager også godt sammen med brie og figner på et stykke rugsbrød.