SALAT MED LIMABØNNER OG JORDBÆR June 28 2019

Opskrift af Claus Dalby fra hans bog "Slank - Plantemad fra mit grønne køkken.

I denne opskrift indgår ærteskud, som du kan købe her.

Claus skriver om salaten: "Det er dejligt at gå og glæde sig til, at de første råvarer dukker op på torvet. Først asparges, så kartofler og derefter jordbær.

Jordbær spiser jeg gerne gennem hele sæsonen, og de er uforlignelige i salater. deres syrlige smag tilfører noget helt særligt".

Det skal du bruge til 4 personer:

  • 250 g tørrede limabønner (butter beans)
  • 200 g jordbær
  • 150 g frosne edamamebønner
  • 150 g agurk
  • 50 g icebergsalat
  • ærteskud til pynt

Klassisk vinagrette af:

  • 4 spsk økologisk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
  • 1 spsk rørsukker eller plantesirup
  • 2 tsk sennep
  • salt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

Stil de tørrede bønner i blød i koldt vand i 10-12 timer

Hæld udblødningsvandet væk og kom bønnerne i en gryde med vand

Kog bønnerne i 35-40 min. og køl dem af

Skær jordbærrene i mindre stykker

Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå et par minutter og hæld vandet fra

Halver agurken, skrab kernerne ud med en ske og skær den i skiver

Pluk salaten i mindre stykker

Bland bønner, jordbær, edamamebønner, agurk og salat i skålen

Bland dressingen med ingredienserne i skålen

Anret som vist på billedet og pynt med ærteskud

Kværn evt. peber over. Jordbær og peber er en god cocktail.

Foto: Claus Dalby