BASILIKUM PANNA COTTA MED RABARBER-FENNIKEL KOMPOT July 16 2019

basilkum panna cotta med rabarber-fennikel kompot

Opskrift af Githa Bennorth, Masterchef-finalist 2018.

Det skal du bruge til 4 pers.

Panna cotta

  • 4 dl piskefløde
  • 50 g. sukker
  • 3 blade husblas
  • 1 dl mikrogrøn basilikum
Rabarberkompot
  • 300 g. rabarber
  • 60 gr sukker
  • korn fra en halv vaniljestang
  • ½ dl fennikelspirer

Sådan gør du: (lBegynd dagen før du skal servere desserten)

Start med at give fløden et opkog og kom derefter basilikumspirerne i.

Lad blandingen trække til dagen efter, eller minimum til fløden er helt kold igen.

Sæt derefter husblas i blød i koldt vand i 10-15 minutter.

Kog fløden op igen med sukkeret. Når sukkeret er opløst, trækkes gryden fra varmen og den udblødte husblas kommes i den varme fløde.

Når husblasen er smeltet, stilles fløden til afkøling, men pas på den ikke bliver for kold inden du kommer den i portionsglas. Hælder du den op for varm, trække desserten skind, og det ønsker du ikke.                                   

Vask rabarberne grundigt og skær dem ud i mindre stykker.

Kom rabarber i en gryde sammen med sukker og vanilje. Kom også den tomme vaniljestang med i og kog det hele godt i gennem. 

Imens kompotten er varm, vender du dine fennikel spire i, på den måde trækker smagen ud, uden at spiren bliver fuldstændig smadret.

Anret kompotten ovenpå panna cottaen og drys med basilkumspirer.