MIKROGRØN URTEOLIE July 16 2019

mikrogrøn olie

Opskrift af Githa Bennorth, Masterchef-finalist 2018.

Som udgangspunkt kan man lave grønne olier på de fleste krydderurter og mikrogrønt, dem med kraftig smag er dog de bedste.

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl neutral olie (vindrue-, raps- eller solsikke-olie) 
  • 2,5-3 dl urter, f.eks. karse, sennep eller mizuna

Sådan gør du:

Kom lige dele olie og urter i blenderen.
Blend i 20-30 minutter. Når blenderen køre så længe, kommer temperaturen
op på ca. 54-58 grader,som er den bedste temperatur i forhold til at trække smag og klorofyl ud af urterne. Har du en Thermomikser, så stil temperaturen på 70 grader og tiden på 15 min.


Sigt olien igennem en alm. sigte, derefter gerne igennem en opvredet engangsklud eller et tyndt lag stof.


Lad olien stå og bundfalde et stykke tid. Herefter hældes olien forsigtigt på flaske, så du undgå bundfaldet.


Har du en sprøjtepose, så lad olien stå og bundfalde i denne. Bundfaldet vil samle sig i spidsen, hvilket gør det nemt at fjerne ved at klippe spidsen af, lade det løbe ud og klemme af ved olien som nu er klar til at komme på en flaske.