TILMELd DIG VOREs NYHEDSBREV OG FÅ 10% VELKOMSTRABAT

Helles Opskrifter

GRAVAD LAKS MED FENNIKEL MIKROGRØNT December 12 2019

FENNIKEL MIKROGRØNT, SPIRER, LAKS, OPSKRIFT

Prøv at grave din egen laks - det er slet ikke svært - og så smager det fantastisk. Hemmeligheden er at bruge en pivfrisk laks af bedste kvalitet og at begynde i god tid! Jeg serverer den med fennikel mikrogrønt, ristet rugbrød og rævesovs. Lækkert både som forret eller frokostret.

Det skal du bruge: (6-8 personer)

  • ca. 1 kg laksefilet, helst midterstykket
  • 2,5 spsk fint salt
  • 2,5 spsk sukker
  • 1 tsk peber
  • 1-2 bdt. dild

Rævesovs:

  • 1-1,5 spsk brun farin
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1-1,5 dl hvidvin eller vand
  • 2 spsk klippet, frisk dild (vasket meget omhyggeligt) eller 1 spsk tørret dild
  • 1/2 dl olie
  • salt og peber

Til Servering:

  • Tynde skiver ristet rugbrød
  • Fennikel mikrogrønt
  • evt. ærteskud eller frisk fennikel skåret på mandolinjern

Sådan gør du:

Rens fisken omhyggeligt og fjern eventuelle ben med en pincet.

Del filetten i 2 lige store dele.

Bland sukker, salt og peber og drys det på kødsiden af laksen. Kom dilden ovenpå og læg de to laksestykker sammen så skindet vender ud ad.

Kom laksen i et fad og dæk den helt tæt med film. Stilles i køleskabet i 2 døgn. Vend fisken efter 1 døgn og hæld evt. væde fra.

Dressing: Pisk alt på nær olien sammen og tilsæt derefter olien i en tynd stråle til dressingen har den ønskede konsistens. (TIP Den ægte Bornholmersennep med dild og farin kan bruges i stedet for - kan evt. røres med lidt neutral olie til den rette konsistens).

Ved servering skæres laksen i tynde skiver og anrettes med fennikel mikrogrønt, ristet rugbrød og små dutter af rævesovs. For en mere fyldig ret, kan der suppleres med papirtyndeskiver af fennikel skåret på et mandolinjern.

VIGTIGT OMKRING HÅNDTERING AF RÅ FISK: Sørg altid for god hygiejne i køkkenet. Gravad fisk har kort holdbarhed, regn med 3-4 dagen på køl.