SALAT MED PÆRER, BLÅ OST OG PINK GRØNKÅL MIKROGRØNT December 12 2019

MIKROGRØNT, SPIRER, ØKOLOGISKE FRØ

En lækker kålsalat med både bagte og friske pærer, blå ost, valnødder og som prikken over i'et smukt pink mikrogrønt.

Det skal du bruge: 

  • 200 g finthakket grønkål 
  • 5 sprøde pærer
  • 100 g blåskimmelost
  • 60 g valnøddekerner i brud
  • pink grønkål mikrogrønt
  • Lidt citronsaft
  • Lidt cidereddike
  • Sukker
  • salt
  • Neutral olie

Dressing:

  • ½ dl koldpresset rapsolie
  • 3 spsk cidereddike
  • 1 spsk honning
  • 1 fed hakket hvidløg
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rib grønkålen, og kom den i koldt vand, så den trækker sprødhed - eller brug den færdigskyllede og hakkede, som man kan købe i poser i mange supermarkeder.

Tænd ovnen på 180°. Vask pærerne, og skær 2 af den i grove både, der vendes med lidt eddike, sukker, salt og olie og bages i 10-15 min. De skal være gyldne og møre. Afkøl dem til stuetemperatur.

Sær de andre 3 pærer i tynde både og vend dem med lidt citronsaft, så de ikke bliver mørke.

Dressing: Rør honning og eddike glat, tilsæt hvidløg, salt og peber og derefter olien dråbevis, så dressingen bliver tyk og cremet.

Bland grønkål med rå og bagte pærer og hæld dressingen over. Pynt med  småbitte tern af blåskimmelost, grofthakkede valnødder og pink grønkål spirer.