Brug hellefisk i skiver eller et helt stykke, som du selv skærer ud. Den lækre vinaigrette er med bl.a. sennep, urter og hakket æg og de skønne syltede tomater fuldender retten.
Det praktiske:
- Antal portioner: 4
- Forberedelsestid: 10 min.
- Tilberedningstid: 50 min.
Ingredienser:
- 1-2 skiver hellefisk pr. person
- mikrogrønt til topping, f.eks. fennikel, amarant og broccoli
- 1 bakke cherry tomater
- salt, sukker, timian
Vinaigrette (ca. 3 dl)
- 1 stor håndfuld urter og mikrogrønt
- 1 hårdkogt æg
- 1 lille skalotteløg
- 4-6 cornichoner
- 1 stor spsk dijonsennep
- 1 tsk sukker eller honning
- 1,5 dl god olie
- salt, peber
Fremgangsmåde:
- Bagte tomater: Vend tomaterne med lidt olie, salt, sukker og timian og bag dem ca. 40 min. v. 120 C
- Vinaigrette: Hak urter, løg, æg og cornichoner fint og rør de øvrige ingredienser i. Smag til.
- Anret hellefisken med bagte tomater, vinaigrette og en farverig blanding af mikrogrønt.
Opskriften er udviklet af Githa Bennorth.