Kampagnetilbud: Køb Kom Godt I Gang og få dobbelt så mange frø. Værdi op til 168 kr

RØDBEDER, OSTECREME, URTEOLIE OG RADISE MIKROGRØNT


rødbeder, gedeost, radisespirer, En skøn grøn ret med rødbeder, ostecreme, urteolie, sprødt knas og skønne mikrogrønne radiser. Kombinationen med rødbeder og gedeost er efter min mening rigtig god, men er du ikke vild med gedeost kan du bruge en fLødeost i stedet for. 

Det skal du bruge 

  • 4 mellemstore rødbeder
  • 200 g blød gedeost 
  • 1 dl olivenolie
  • 1 lille bundt purløg, persille eller mikrogrønt efter smag
  • 3spsk æble eddike eller lys balsamico
  • salt, peber
  • sprødt knas, f.eks. hjemmelavet ristet rasp, ristede nødder, ristede kerner eller ristede sesamfrø.
  • radise mikrogrønt

Sådan gør du

Vask rødbederne og kog eller bag dem til de er møre. Det tager ca. en times tid. Skyl med koldt vand og pil skrællen af. 

Rør osten med salt og peber og evt. lidt olivenolie til konsistensen er så du kan sætte små dutter med en sprøjtepose.

Lav en urteolie ved at snitte den/de valgte urter fint og blende dem med olien. Til små portioner er en stavblender nemmest at bruge. Smag olien til med eddike, salt og peber.

Har du brød i overskud så prøv at rive det groft i foodprocessoren, tilsæt en lille smule olie, salt og evt. krydderier. Rist det herefter i ovnen ved 200 C - ca. 10 min. men hold øje, så de små krummer ikke bliver brændte.

Anretning: Skær de lune rødbeder i klodser eller skiver og arranger dem smukt med dutter af ostecreme, urte-vinaigrette, det sprøde knas og friskklippede radise spirer. 

Passer til 4 personer som forret eller tilbehør og 2 personer til hovedret.

 

  

Tip: Den sødlige smag af rødbeder går godt sammen med mikrogrønt med skarpe smage. Du kan f.eks. også bruge sennep, mizuna, rucola og bukkehorn mikrogrønt i denne opskrift.