PERLEBYG, ØSTERSHATTE, BLOMMER OG SORTKÅLS-SPIRER September 01 2019

Dejlig mættende salat, der også er god til frokost. Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 150 g perlebyg
  • 200 g østershatte
  • 200 g blommer
  • 200 g grønne bønner
  • 2 majskolber
  • Sortkål mikrogrønt
  • lidt ristede mandler

Dressing:

  • 2 ss eddike
  • 5 ss olie
  • 1 ts sennep
  • 1/2 ts honning
  • salt og peber

Sådan gør du:

Kog perlebyg efter anvisning på pakken

Rør dressingen sammen og bland den i de varme korn.

Rist madlerne på en tør pande og snit dem i mindre stykker.

Kog majskolben i 5 min., lad den køle lidt af og skær så majskornene af

Rens og nip de grønne bønner og kog dem 5 min. i letsaltet vand.

Rens østerhattene og vask blommerne og pensel dem let med olie. Drys med salt og peber.

Grill eller steg svampe og blommer let, så de får farve og smag.

Bland de marinerede korn med majs og bønner. Kom østershatte og blommer ovenpå og drys med ristede mandler og godt med de mikrogrønne sortkål.

Kan spises alene som et grønt måltid, eller suppleres med f.eks. et porcheret æg eller et grillet andebryst.