På Hotel og Restaurations skolen har jeg fået denne lækre opskrift på pesto. Princippet i Food Win er at bruge de rester man allerede har og at bruge lokale varer. Så her kan du anvende det mikrogrønt du har i overskud sammen med f.eks. perstillestængler og osteskorper og få lækker mad ud af noget du måske ellers ville smide ud.
Det skal du bruge:
- 35 g rester af urter, blade og stængler.
- 25 g ristede solsikkekerner
- 25 g vesterhavsost eller anden god dansk fast ost
- 1/2 fed hvidløg
- 1,25 dl, koldpresset rapsolie
- saft af 1/2 citron eller revet citronskal
- Salt og peber
Sådan gør du:
Blend de nedkølede solsikkekerner med resten af ingredienserne og smag til med salt og peber.
Opbevares i lukket glas på køl.
Server pestoen med en portion nykogt pasta, butter beans eller brug den i en sandwich med tomater eller avocado.
OBS: Vær lidt forsigtig med kun at bruge de meget stærke former for mikrogrønt som f.eks. sennep, mizuna og radiser!