MIKROGRØN INSPIRATION TIL MADPAKKER


 

Det kan være svært at finde på nye ideer til madpakkerne, så her kommer nogle stykker med mikrogrønt, som du oven i købet selv kan dyrke. Det er let og hurtigt at dyrke sine egne krydderurter og børnene kan også være med.

Hytteost med mikrogrønt

Lav en lille box med hytteost og pynt med et mix af mikrogrønne krydderurter, f.eks. pak choi og pink grønkål. Pak brødet ind for sig selv, så bliver det ikke vådt i madpakken og husk at lægge en lille ske med.

Pasta med pesto

Er rugbrødsmadder ikke et hit, så prøv med en pastasalat. Brug fuldkornspasta, hvis der skal lidt ekstra sunde fibre i. Vend pasta med pesto, favoritten herhjemme er den klassiske grønne med basilikum, men den får skarp konkurrence af artiskokpesto og pesto med rød peber. Drys med lidt ristede kerner og yndlings mikrogrønt – f.eks. basilikum eller kløver.

Gnavegrønt på en ny måde

Ærtespirer og solsikkeskud er et hit hos de fleste børn, da de smager mildt og godt. Brug dem som pynt på rugbrødsmadderne, istedet for salat i sandwichen eller lav små bundter af de milde krydderurter og kom dem i madpakken sammen med gulerodsstave og agurkestænger.

Tomatsalat

Jeg elsker at få en salat med i madpakken og en af mine favoritter er tomatsalat. Specielt i sæsonen hvor tomaterne er søde og fyldt med smag. Jeg drypper med lidt olivenolie, lidt god eddike, salt, peber og et nip sukker og så er det bare at vælge sin favorit krydderurt. Basilikum er klassikeren, rucola mikrogrønt løfter den til skyerne og bukkehorn giver et spicy, indisk touch. Tilføj mozzarella eller fetaost for ekstra fylde og gerne lidt finthakket løg.

Æggesalat

Hjemmelavet æggesalat smager bare rigtig godt! Det er ikke så svært at lave det selv og salaten kan sagtens holde sig i køleskabet nogle dage. Jeg koger æggene smilende (7 min) og blander med hytteost og kun en anelse mayo, hvis det ikke må være for fedt. Smager til med salt, peber og lidt karry – og så kan man jo lege med de mikrogrønne krydderurter. Karse er oplagt, senneps mikrogrønt giver lidt bid og dild og fennikel giver en frisk, anis smag. Kom salaten i en box for sig selv i madpakken, så brødet ikke bliver vådt. 

Ost med radisespirer

En ostemad er altid godt! Det kan være den traditionelle på brød, det kan være en sandwich med friskost, gedeost eller smøreost eller bjælker af en god fast ost med et par kiks til. Men fælles for dem alle er at de lige får en ekstra smagsmæssig dimension, hvis du kommer mikrogrønne krydderurter som f.eks. radisespirer, mizuna eller broccoli med i madpakken.