KAMMUSLING, BLOMKÅLSPURE OG AMARANT May 20 2020

kammusling, blomkål, ærteskud, amarant

Sprøde, ristede blomkåls-buketter på silkeblød blomkåls-pure toppet med en stegt kammusling og pyntet med rød amarant og grønne ærteskud - det er en lille himmerigs mundfuld!

Det skal du bruge til 4 personer

  • 1 stk. blomkål
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • evt. lidt citronsaft og revet citronskal
  • 8-12 kammuslinger
  • amarant mikrogrønt
  • ærteskud
  • salt, peber og olie til stegning

Sådan gør du

Rens og trim blomkålen og tag 8-12 små buketter fra.

Kog resten af blomkålen sammen med mælk, fløde, pillede og hakkede hvidløg og salt. Kog til alt er helt mørt, det tager ca. 20 min.

Si væden fra og gem den, hvis det er nødvendigt at gøre pureen mere lind.

Blend de kogte blomkål med smør, spæd evt. med kogevæsken og smag til med salt, peber og en anelse citron.

Steg imens de små blomkålsbuketter i olie til de får farve, men stadig er sprøde. Krydr med salt og peber.

Steg kammuslingerne på en meget varm pande ca. 1 min. på hver side og krydr godt med salt og peber.

Anret, evt. i en kammuslinge skal, med en skefuld puré nederst, kammusling og blomkålsbuketter øverst og pynt med røde amarantspirer, ærteskud og et drys citroskal.