FIGNER, GEDEOST OG RUCOLA-SPIRER September 01 2019

Friske figner kan man godt dyrke selv i Danmark - vælg den bornholmske figen, den passer til vores klima.

Figner er lækre til desserter, men prøv også at spise dem sammen med en god røget skinke eller som her, med gedeost og rucola-spirer.

Det skal du bruge: (pr. person)

  • 2 friske figner
  • 3-4 skefulde gede-friskost
  • rucola mikrogrønt
  • lidt ristede pinjekerner

Dressing:

  • 1 ss granatæbleeddike
  • 3 ss olivenolie
  • 1 ts sennep
  • 1/2 ts honning
  • salt, peber

Sådan gør du:

Vask fignerne og skær dem i skiver eller kvarte

Fordel klatter af gedeost over

Rør dressingen sammen og fordel den over figner og ost

Rist pinjekernerne let på en tør pande 

Fordel de afkølede pinjekerner over fignerne 

Slut af med et godt drys rucola-mikrogrønt til at give kant og modspil til de søde figner.