FIGNER, GEDEOST OG RUCOLA-SPIRER September 01 2019
Friske figner kan man godt dyrke selv i Danmark - vælg den bornholmske figen, den passer til vores klima.
Figner er lækre til desserter, men prøv også at spise dem sammen med en god røget skinke eller som her, med gedeost og rucola-spirer.
Det skal du bruge: (pr. person)
- 2 friske figner
- 3-4 skefulde gede-friskost
- rucola mikrogrønt
- lidt ristede pinjekerner
Dressing:
- 1 ss granatæbleeddike
- 3 ss olivenolie
- 1 ts sennep
- 1/2 ts honning
- salt, peber
Sådan gør du:
Vask fignerne og skær dem i skiver eller kvarte
Fordel klatter af gedeost over
Rør dressingen sammen og fordel den over figner og ost
Rist pinjekernerne let på en tør pande
Fordel de afkølede pinjekerner over fignerne
Slut af med et godt drys rucola-mikrogrønt til at give kant og modspil til de søde figner.