Fastelavnsboller med appelsin-mascarpone-creme og mikrogrønt drys

Fastelavnsboller med appelsin-mascarpone-creme og mikrogrønt drys
Dejlige fastelavnsboller, der også kan serveres ved andre lejligheder. Skøn creme med mascarpne og appelin giver en god friskhed. Er der sæson for blodappelsiner, så prøv at bruge dem.

Det praktiske:

  • Antal portioner: 6-8 stk 
  • Forberedelsestid: 20 min.
  • Tilberedningstid: 10 min. 

Ingredienser:

  • 1 rulle butterdej
  • 1 bæger mascarpone 250 g
  • 2-3 (blod) appelsiner (øko eller usprøjtet)
  • 1 dl piskefløde
  • flormelis efter smag
  • lidt blåbær til pynt
  • Amarant og eller basilikum mikrogrønt

    Fremgangsmåde:

    1. Stik ringe ud af butterdejen, brud 2 forskellige størrelser, således at du først har en fuld cirkel og dernæst lægger en udstukket cirkel ovenpå.
    2. Prik "hullet" med en gaffel og bag kagerne ved 200 C i 15-20 min. eller til de er flot gyldne.
    3. Lad dem køle af inden de fyldes - og pres evt. bunden ned igen efter bagningen, så du får plads til cremen.
    4. Vask en af appelsinerne og riv skallen fint. Pres derefter saften ud af appelsinen.
    5. Pisk mascarponen sammen med skal of saft af appelsinen med en elpisker. Pisk fløde og flormelis i, så du får en jævn creme. Smag til med sukker/appelsinsaft.
    6. Lav filetter af de resterende appelsiner og vask blåbærerne.
    7. Fyld hver kage med appelsincremen, pynt med frugt, bær og mikrogrønt og server med det samme.
    TIP: Du kan evt. bage udstikket fra butterdejsringen og bruge det som låg. Kom evt. glasur og mikrogrønt på toppen.