CÆSAR SALAT MED MIKROGRØN TOPPING June 13 2020

cæsar salat med mikrogrøn topping

Dejlig salat med kylling, brød croutoner, min udgave af en mikrogrøn "gremolata" og så den der helt fantastiske cæsar-dressing, der binder det hele sammen. Jeg giver salaten ekstra fylde med sæsonens grønsager, f.eks. asparges og nye kartofler i forsommeren eller butterbeans og grønne bønner længere henne i sæsonen.

Det skal du bruge:

  • En rest kold kylling i skiver eller tern
  • Blandet salat
  • evt. grøntsager og eller bælgfrugter til at give fylde
  • Brødcroutoner 
  • Mikrogrøn topping af revet parmesan ost, fint revet citronskal og mikrogrønt, f.eks. pink grønkål, sennep eller radise
    • Dressing

    • 1 dl neutral olie
    • 1 fed hvidløg (kan udelades)
    • 1 stk. pasteuriserede æggeblommer
    • 2-3 stk. ansjosfileter i olie
    • 1 tsk. hvidvins eddike
    • 1 sjat worcester sauce
    • 1 spsk. revet parmesan
    • Smages til med salt og peber
    •  

      Sådan gør du:

      Skær brød i terninger og bred det ud på en bageplade. Stænk med olie og salt og krydr evt. croutonerne yderlig med f.eks. rosmarin, oregano eller hvidløg.

      bag dem 10-15 min ved 200 grader til de er sprøde og gyldne. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte.

      Lav en blanding af revet ost, fint revet skal af en vasket og usprøjtet/økologisk citron samt mikrogrønt efter eget valg.

      Rør æggeblommen sej med lidt salt og tilsæt eddike og worchester sauce. Tilsæt finthakket hvidløg, parmesan og ansjoser og bland det godt, f.eks. med en stavblender. Tilsæt olien lidt efter lidt, så  saucen tykner. Når den er færdig kan tykkelsen justeres med lidt vand.

      Anret salaten på et smukt fad evt. med dressing og croutoner i skåle for sig.

      TIP: God reste-salat. Vi steger tit en hel kylling og bruger så brystkødet dagen efter i salat. Gammelt brød får nyt liv som croutoner og brug endelig de grøntsager du har og har du en anden fast ost end parmesan, så brug endelig den.