Spire-projekt for hele familien

Spire-projekt for hele familien

Sjov dyrkning for børn & voksne

Lav et hyggeligt og lærerigt spire projekt med hele familie. Over en uges tid følger du frøets udvikling og bliver klogere på spiring og plantepasning - og så kan du spise det hele til sidst!

Mikrogrønt er noget du kan dyrke indendørs hele året rundt. Alle kender karse, men vidste du, at du på samme lette måde kan lave pivstærke og ræverøde radisespirer? Eller hvad med lækre, sprøde solsikkeskud og supersunde broccolispirer?

Hos Tiny Gardens har vi over 20 forskellige slags økologiske frø, du selv kan dyrke til velsmagende mikrogrønt på 1-2 uger. Du kan se vores udvalg af økologiske spirefrø her.

I vores smarte spirebakker dyrker du på hampemåtter helt uden jord. Spirebakkerne har et smart selvvandingssystem, der gør det ekstra let at passe spirerne med den rette mængde vand.

 

Sådan dyrker du mikrogrønt:

  • Vand hampemåtten med rent vand, den skal være drivende våd. Der må gerne være vand i bunden af dyrkningsbeholderen, men ikke så meget at det står op over frøene
  • Så frøene i et jævnt og tæt lag på den våde hampemåtte
  • Vand hver dag, så frøene aldrig tørrer ud. Dyrker du i vores spirebakker behøver du kun at vande hver anden eller tredje dag
  • Har du et tørt indeklima, kan du evt. dække frøene de første 24-48 timer for at opnå en højere luftfugtighed
  • Mikrogrønt er klar til høst efter 7-14 dage

Du kan se en videoguide til dyrkning af mikrogrønt her

 

Sjov for hele familien

Lær dine børn at planter kræver vand og lys for at gro, at de skal passes og plejes hver dag og at de smager rigtig godt!

Når frøet placeres ovenpå hampemåtten er det nemt at følge med i frøets udvikling fra frø til spire.

I kan observere disse udviklingstrin:

1) Frøet suger vand og gør sig klar til at spire. Dette er lettest at se på ærtefrø, der bliver helt kuglerunde eller på basilikum og karse, der danner en gel rundt om frøet. På basilikum bliver de sorte frø helt grålige i løbet af få minutter.

2) Frøet spirer først med en rod. Roden søger nedad for at hente vand og næringsstoffer og så forankrer den frøet i underlaget, så det sidder fast.

3) Når roden er godt fæstet i underlaget kan man begynde at se hvordan kimbladene med "nakken" først lige så fint folder sig ud. Kimblade er det første sæt blade en plante får, de er anderledes end de blivende blade og falder som regel af, når de blivende blade begynder at udvikle sig.

Mikrogrønt smager bedst på kimbladsstadiet, her er det smækfuldt med smag, vitaminer og næringsstoffer.

Se masser af andre sjove aktiviteter med frø og spirer for børn her.