Stegt sild med abrikoser, korianderolie og spirer

Stegt sild med abrikoser, korianderolie og spirer

Et anderledes bud på en stegt sild med spændende tilbehør af syltede abrikoser og korianderolie. Beregn tid til at siden kan trække et par timer i sylte lagen.

Det skal du bruge til 6 hele silde filetter:
  • 6 dobbelte silde filetter 
  • Grove havregryn til panering
  • Smør til stegning
  • Lidt spæde salatblade og mikrogrønt til anretningen
  • Syltelage af 3 dl eddike, 3 dl sukker, 1 dl vand og 1 spsk salt.

Korianderolie

  • 1 dl koriander
  • 1,5 dl neutral olie

Syltede abrikoser

  • En god håndfuld tørrede abrikoser i strimler
  • 1 dl hyldeblomst saft (koncentreret)
  • 1 dl hyldeblomsteddike eller hvidvinseddike
  • 1/2 dl vand
  • Lidt salt
  • Evt. ekstra sukker

Syltede rødløg

  • 2-3 rødløg i både
  • 2 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 1/2 dl vand
  • 20 peberkorn
  • 1 spsk salt
    Sådan gør du:
    1. Start med at koge de to syltelager til løg og abrikoser og sylt rødløg i både og abrikoser i skiver i deres respektive lager. Dette kan evt. laves dagen før.
    2. Blend olie og koriander i små stykker til den er helt grøn (det tager et stykke tid) Sigt olien før brug.
    3. Trim silde filetterne og salt dem på kødsiden. Fold dem så kødsiden vender ud af. Paner silden i grove havregryn (evt. lidt æggehvide først, hvis havregrynene ikke vil sidde fast).
    4. Steg sildene ved medium varme til de er gyldne og gennemstegte og kom dem i syltelagen til sildene.
    5. Anret sildene med lidt spæde salatblade, de syltede abrikoser og rødløg, spirer og dryp med korianderolien.

    Velbekomme 💚

    Skriv dig op til tiny gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱

    Opskriften er udviklet af Githa Bennorth.